Hej igen

Tjena, tänkte att eftersom jag skriver så mycket skit på min blogg som egentligen inte gör någon skillnad så tänkte jag snacka lite om saker som gör skillnad, jag vet ej om jag har skrivit detta innan men jag är med i vänsterpartiet.
Det jag tänkte försöka göra nu är att få alla som läser min blogg att förstå varför man har 1 maj demonstrationer så att alla förstår detta för att jag vet att många inte vet varför utan tycker bara det är konstigt.

Arbetarrörelsens förstamajdemonstrationer var från början intimt förknippade med kampen för åtta timmars arbetsdag. I maj 1886 höll en grupp lokala anarkister, bland andra August Spies, ett möte i Chicago där bland annat krav på åtta timmars arbete framfördes. I slutet av detta möte, som ägde rum på Haymarket Square, kastades en bomb mot polisen som öppnade eld mot demonstranterna.Det här resulterade i att 7 poliser dog och 21 anarkister miste livet denna dagen. polisen ville ha någon att skylla på så att man tog 8st anarkister och strejkledare varav 4st av dem hängdes och louis lingg begick självmord i fängelset. Efter några år så togs processen upp igen blev det uppenbart att det fanns inga bevis för deras brott så dom släpptes fria. De 3 som var kvar av gruppen som släpptes fria levde långa liv efter detta men de 5 som avrättades i fängelset blev martyrer för arbetarrörelsen.


Därför blev den 1 Maj arbetarrörelsens internationella dag och vi firar den till minne för de som offrat sitt liv för att försöka få detta samhälle till det bättre.


Kommentarer
Postat av: janni

Go vänsterpartiet... Eller nått... haha älskar dig!

2009-04-23 @ 01:00:29
URL: http://jannis.blogg.se/
Postat av: makeupsex

SV: Egentligen hatar jag när folk skriver sådanna kommentarer, men jag har inget att göra och så är jag supersnäll så varför inte?

Min ärliga åsikt är: Det var för mycket distraherande grejer, för mkt text och sådant. obbigt med röd text och svart bakgrund. Det blir roligare och läsa om det är lite mer ljusa färger, men du kanske inte är så into that...Lycka till!

2009-04-23 @ 01:29:57
URL: http://makeupsex.devote.se
Postat av: PRINCESKI

coolness

2009-04-23 @ 01:48:36
URL: http://princeski.blogg.se/
Postat av: Jeanette

sv: sådär inte min stil..

ha en bra dag!

2009-04-23 @ 09:38:50
URL: http://www.sunstreet21.devote.se
Postat av: Ellie

Schysst bakgrund! :D

2009-04-23 @ 11:45:30
URL: http://eonor.blogspot.com
Postat av: Daniel

All heder!



Heter du oxå Fagerholm. Var roligt. Varifrån kommer du?

2009-04-23 @ 13:21:52
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0